Een auto volgsysteem kiezen, welke optie neem jij?

stuurwiel auto

Als jij geïnteresseerd bent in een auto volgsysteem, dan heb je misschien al even gekeken naar de mogelijkheden. En dan weet je ongetwijfeld ook dat er een groot aantal verschillende opties zijn, van simpel tot bijzonder uitgebreid. De prijs varieert daarom ook van minder dan honderd euro tot honderden euro’s. De keuze die je maakt hangt af van je budget, maar ook van wat je met je auto volgsysteem wilt doen. Een bedrijfseigenaar met medewerkers op de weg wil andere informatie krijgen dan een vader die de auto ook door de rest van het gezin laat gebruiken. De informatie hier komt vast goed van pas als jij niet weet welk systeem je moet kiezen.

Een simpel auto volgsysteem

Met een simpel auto volgsysteem kun je al heel veel. Deze installeer je zelf gemakkelijk door middel van een magneet. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een simkaart en deze is meestal meegeleverd. Vanaf dat moment krijg je inzicht in wat er met je auto gebeurt en waar deze is. Je kunt de geschiedenis tot drie maanden in het verleden terugkijken. Dit systeem is handig als je alleen een GPS tracker nodig hebt die je vertelt waar je auto is. Dat komt van pas als meerdere mensen van de auto gebruikmaken. Heb je een bedrijf met medewerkers op de weg, dan kan de planning zien waar deze zich op dat moment bevinden. Zo kunnen ze een klant goed informeren of zelf beter inschatten hoe laat ze ergens kunnen zijn.

Het meest luxe systeem

Er zijn ook dure en luxe systemen. Deze moeten worden geïnstalleerd bij een specialist, omdat ze op de computer van je auto worden aangesloten. Met dit auto volgsysteem krijg je een overvloed aan informatie. Uiteraard kun je zien waar de auto is en kun je de geschiedenis terugkijken, maar je krijgt ook advies over hoe je zuiniger kunt rijden. De auto kijkt dan naar je rijgedrag en je benzinegebruik. Je remschijven gaan langer mee omdat het systeem je vertelt of je voorzichtig genoeg remt. Verder vertelt het systeem je als je auto defect dreigt te raken, soms al voordat het licht op je dashboard aan gaat. Dit auto volgsysteem vertelt je alles over je auto, niet alleen over wat ermee gedaan is, maar ook over de huidige staat en hoe je zuiniger kunt rijden.

De gulden middenweg

Dan zijn er nog een groot aantal systemen die hier tussenin zitten en dit zijn dan ook de meest gekozen opties. Je kunt je eerst afvragen of je jouw auto volgsysteem zelf wilt kunnen installeren of dat je deze wilt laten aansluiten op de computer van je auto voor meer informatie. Vervolgens vraag je je af wat je met je auto volgsysteem wilt kunnen doen en ga je op zoek naar opties die daaraan voldoen. Op die manier vind je vast het perfecte systeem bij Tracemaster voor jou en voor jouw specifieke doeleinden.

Deze musthaves mogen niet ontbreken bij de aanschaf van een eerste bromfiets

Het is zover, je kan de weg op met een bromfiets. Of je nou gaat voor een spiksplinternieuwe Vespa of een heerlijke klassieker zoals een Zundapp of Kreidler, er zijn een aantal items die iedere bromfiets rijder nodig heeft. Bescherming is zeer belangrijk om veilig en comfortabel op de brommer te stappen en deze bescherming hoeft helemaal niet saai te zijn.

Jethelm of retro pothelm

Het belangrijkste item om te dragen op een bromfiets is een helm. Gelukkig zijn er ontelbaar verschillende helmen om uit te kiezen, dus voor elke brommer is er een perfecte helm. Op een mooie Vespa of andere scooter is een jethelm onmisbaar. Deze komen in allerlei soorten en kleuren en zijn te combineren met bijvoorbeeld een motorbril of een zonneklep. Ga je liever voor een old school look? Dan is de pothelm een zeer goede keuze. Deze authentieke helm is ook beschikbaar in allerlei kleuren en maakt het retro plaatje helemaal af. Een echte eyecatcher.

Handschoenen

Voor het ultieme totaalplaatje ga je voor een prachtig paar handschoenen. Deze houden je handen warm en bieden bescherming voor als je de weg op gaat. Je zou kunnen kiezen voor een modern zwart paar, maar je zou ook eens verder kunnen zoeken. Handschoenen hoeven namelijk niet doorsnee te zijn. Er zijn heel veel handschoenen verkrijgbaar die je outfit compleet maken. Bruin, rood, blauw of een andere kleur. Match je handschoenen bij je helm en je krijgt gegarandeerd bekijks. Tegenwoordig zijn de meeste handschoenen voorzien van touchscreen vriendelijke vingers waarmee je je telefoon kan navigeren en je dus niet constant je handschoen uit hoeft te trekken.

Accessoires

Naast je outfit zijn accessoires ook goed om over na te denken. Niet iedereen heeft hetzelfde nodig, maar het is wel handig om te weten wat jij belangrijk vindt. Zo kun je eens kijken naar een beschermhoes voor je brommer. Een hoes beschermt tegen wind, hagel en regen en mocht je thuis een garage hebben, dan kan een hoes ook beschermen tegen stof, vuil of beschadigingen. De accessoires die het meest gekocht worden voor een bromfiets zijn een mobiel houder, een hardcase voor de mobiel en een usb oplader. Met deze accessoires ga je goed voorbereid de weg op.

Met deze promotieartikelen breng je een rijschool onder de aandacht

Het starten van je eigen rijschool is een spannende maar leuke uitdaging. En het liefst wil je meteen beginnen met hetgeen dat je het liefst doet: rijlessen geven. Toch is het ook belangrijk om tijd te spenderen aan de promotie en naamsbekendheid van je rijschool. In dit artikel geven wij je tips voor een geslaagde promotie

 Give-away

Een gemakkelijke manier om je rijschool onder de aandacht te brengen, is door give-aways uit te delen. Voordat je deze vorm van promotie toepast, is het belangrijk om te analyseren welke give-away bij de doelgroep past en waar deze doelgroep zich bevindt. Deel bijvoorbeeld leke sleutelhangers of snoepblikjes met je logo uit met een aantrekkelijke kortingscode of een eerste rijles gratis. Een plek waar je je doelgroep gemakkelijk aan kunt spreken, is op een middelbare school, op een mbo- of hbo school of in een stadscentrum. Oftewel, een plek waar jonge mensen vaak komen.

Website

Bij het uitdelen van een give-way, kun je ervanuit gaan dat de volgende stap het bekijken van je website is. Je kunt er zelfs voor kiezen om op je sleutelhanger een QR-code te bedrukken met een link naar je website. Zorg er dan wel voor dat je website gebruiksvriendelijk is en voorzien is van duidelijke en actuele informatie. Kies je ervoor om geen give-aways uit te delen? Ook dan wil je dat mensen op jouw website belanden. Online advertenties kunnen je helpen bij het vindbaar maken van je website. Mocht je geen kennis hebben van SEA en SEO, huur dan een specialist in die ervoor zorgt dat jouw rijschool online goed vindbaar is.

Social media

Wil je een jongere doelgroep aanspreken? Dan kan een sterke social media strategie niet ontbreken. Jongeren bevinden zich namelijk op social media platformen zoals Instagram, Snapchat of TikTok. Oftewel, met opvallende filmpjes en foto’s kun je de aandacht van jouw doelgroep trekken. Je kunt tips geven voor  een eerste rijles, een kortingscode onder de aandacht brengen, een kijkje achter de schermen geven of informatieve filmpjes opnemen. Zo laat je op een originele manier zien waarmee jij je als rijschool onderscheid.

Lokale media

Het is altijd de moeite waard om een persbericht te schrijven. Wanneer je een persbericht zo schrijft dat een krant, magazine of online platform het zonder moeite over kan nemen, is de kans groter dat media het bericht oppikt. Waar je op moet letten bij het schrijven van een persbericht, is dat het bericht nieuwswaarde moet bevatten en dat je moet schrijven alsof jij de media bent. Schrijf daarbij vanuit de derde persoon. Vind je het lastig om origineel te schrijven? Online kun je verschillende voorbeelden vinden van persberichten ter inspiratie. Je kunt er ook voor kiezen om het verzoek voor een persbericht neer te leggen bij een freelancer.

Met deze tips sluit je de goedkoopste autoverzekering af

Een autoverzekering afsluiten is verplicht. Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten zijn er verschillende dingen belangrijk. Je wilt graag zo goed mogelijk verzekerd zijn voor zo min mogelijk geld. Daarom is het verstandig om af en toe te kijken of je nog wel de beste autoverzekering voor jou hebt. Om de goedkoopste autoverzekering af te sluiten kun je deze tips opvolgen.

Zorg dat jouw wensen duidelijk zijn

Als je een autoverzekering gaat afsluiten is het belangrijk om allereerst voor jezelf te bedenken wat je wilt. Je moet goed weten wat voor soort verzekering je wilt. Zo heb je een all risk verzekering, dan ben je verzekerd voor zo goed als alles. Je bent dan bijvoorbeeld verzekerd voor een ander als je schade aanricht, maar ook als je schade aan je eigen auto verricht ben je verzekerd. Dit kan heel fijn zijn als je nog een vrij nieuwe auto hebt.

Je kunt ook kiezen voor een WA + dekking, dit betekent dat je ook weer verzekerd bent voor een ander. Voor jezelf ben je ook verzekerd voor ruit-, brand-, of stormschade. Dit kan erg fijn zijn als er een keer zoiets gebeurd. Bij beide genoemde verzekeringsmogelijkheden ben je ook verzekerd voor diefstal of inbraak.

Tenslotte heb je ook de keuze voor WA hiermee ben je alleen verzekerd voor andere. Dit is het handigst om te kiezen voor een wat oudere auto. Je krijgt namelijk altijd de restwaarde van je auto als je verzekerd bent, maar die is na een aantal jaar vaak niet meer zo hoog. Dan is het handiger om je premie en daarmee je maandlasten een stuk lager te hebben.

Bekijk dus goed welke van deze opties het beste bij jouw situatie past en zoek daar vervolgens een goed verzekeringsmaatschappij voor.

Vergelijk verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar

Zodra je weet wat je wilt ga je dus opzoek naar de beste verzekeringsmaatschappij. Belangrijk is dat je meerdere met elkaar vergelijkt en kijkt welke de beste aanbieding voor jou heeft. Om deze gemakkelijk met elkaar te vergelijken kun je gebruik maken van een autoverzekering simulatie. Hierbij worden meerdere verzekeringsmaatschappijen die jouw wensen bieden met elkaar vergelijken. Hiermee kun je dan vervolgens je autoverzekering berekenen. Het is belangrijk dat je niet alleen naar de prijs kijkt van een verzekeringsmaatschappij, maar dat je ook kijkt naar de service die ze je aanbieden. Je wilt namelijk niet dat je constant gezeur hebt.

Probeer zoveel mogelijk schade zelf te betalen

Wat ook slim is om een goedkope autoverzekering af te kunnen sluiten en daarmee veel schadevrije jaren mee op te bouwen. Hoe meer schadevrije jaren jij hebt, hoe minder premie jij maandelijks hoeft te betalen. Daarom is het belangrijk dat altijd als je iets wilt opgeven bij de verzekering, je eerst kijkt hoeveel je waarschijnlijk terug krijgt en hoeveel duurder je premie maandelijks wordt. Als je premie nou met zoveel verhoogt dat het meer is dan de schadevergoeding is het verstandiger de schade zelf te betalen. Hiermee bespaar je geld, omdat je premie dus niet omhoog gaat.

 

Dit zijn de voordelen van financial leasen

Bij financial lease maak je gebruik van een auto terwijl deze langzaamaan van jou wordt. Je betaalt hiervoor geld aan het bedrijf waarvan jij de auto leaset en wanneer het volledige bedrag is afgelost, is het jouw auto. Het is vooral fijn dat je maandelijks kunt betalen voor de auto waar je in rijdt. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je meer vaste lasten zult hebben. Daarom is het slim om goed na te denken voordat je een financial leasecontract afsluit. Weeg de voor-en-nadelen tegen elkaar af en maak dan de keuze die jou het best lijkt.

Financial leasen als ondernemer

Er zijn een hoop ondernemers die ervoor kiezen om financieel te leasen. Als ondernemers bijvoorbeeld van plan zijn een bedrijfsauto aan te schaffen, kunnen zij voor financial lease kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan volkswagen financial lease waarmee je komende jaren overal heen kunt voor je bedrijf. Het grootste voordeel hieraan is dat je bij een grote aankoop niet in één keer een groot deel van je vermogen kwijt bent. Je kunt je uitgaven verdelen over een langere periode en als bedrijf zal je in deze periode genoeg geld verdienen om de financial lease eenvoudig af te kunnen betalen in de toekomst. Er zal zo meer geld over blijven om te investeren in andere dingen, zoals het produceren van producten die je kunt verkopen zodat je winst kan maken.

Met financial lease kun je tot wel 100 procent van je aanschafwaarde financieren. Je houdt zo als bedrijf een hogere liquiditeit omdat je geen financiële reserves hoeft aan te kaarten. Omdat het bedrijfsmiddel dat je aanschaft met de financial lease het onderpand is van je lease, houd je je overige zekerheden beter vrij. Deze kun je vervolgens gebruiken om andere toekomstige investeringen te betalen.

Het berekenen van een financial lease

Je financial lease berekenen kun je tegenwoordig eenvoudig online doen. Bij financial lease wordt je de mogelijkheid geboden om in verschillende termijnen te betalen. Je betaalt hierbij wel een extra bedrag om de betaling later te voltooien. Er zal rente worden toegevoegd aan het bedrag waarvoor je een financial lease hebt afgesloten. Voor veel bedrijven zijn deze extra kosten het waard om meer te vermogen te behouden op dit moment. Echter kun je na het doen van een aantal berekeningen er ook achter komen dat het toch verstandiger is om direct het hele aanschafbedrag te betalen. Toch wordt financial lease erg aangeraden door diverse ondernemers. Het is de perfecte manier om direct te kunnen genieten van je auto, terwijl deze – net als bij de hypotheek van een huis – langzaamaan van jouw wordt.

Als jij een hoge liquiditeit en ruimte voor investeringen hebt zul je door direct te betalen een hogere contante waarde hebben. Door uit te rekenen wat je kwijt zal zijn bij het afsluiten van financial lease en dit te vergelijken met de directe aanschafprijs zul je een redelijke indicatie krijgen van de extra kosten die je maakt. Deze extra kosten zullen je misschien niet aanstaan als je er zo naar kijkt, maar het extra geld wat jij op dat moment in je zak houdt kun je misschien wel in iets investeren wat een stuk winstgevender is. Zo kun jij door wat geld extra te betalen alsnog een hoop geld besparen.

 

Welke verschillende soorten elektrische auto’s zijn er op de markt?

Elektrische auto’s zijn momenteel helemaal hot. Maar hoe elektrisch zijn al die auto’s nu eigenlijk? De verschillende termen vliegen je om de oren. Wij zetten ze op een rij, met ook de voor- en nadelen per soort.

Hybride

Een hybride auto bestaat uit een accu, elektrische motor en een benzine motor. Bij een hybride auto is de elektrische motor ondergeschikt aan de benzinemotor. Een hybride laadt dan ook op tijdens het rijden en hoeft niet opgeladen te worden aan een laadpaal.

Voordelen:

 • Laadt op tijdens het rijden en daardoor iets zuiniger dan een benzine auto

Nadelen:

 • Minder ruimte door de accu’s van de elektromotor
 • Beperkte actieradius

Plug-in hybride

In tegenstelling tot de werking van een normale hybride auto, heeft een plug-in hybride twee verschillende aandrijflijnen.  Een plug-in hybride kan worden aangedreven door zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor.

Een plug-in hybride kan wél opgeladen worden aan een laadpaal of wallbox. Met een volledig opgeladen plug-in hybride kan een gebruiker gemiddeld 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Mocht de stroom op zijn tijdens het rijden, dan wordt er automatisch overgeschakeld op brandstof. De accu kan opgeladen worden aan een laadpaal, maar ook tijdens het rijden! Zo zijn langere afstanden geen probleem, omdat je verder kunt rijden op de brandstof motor terwijl de accu oplaadt.

Voordelen:

 • Korte afstanden kunnen volledig elektrisch worden afgelegd
 • Door tanken weer snel onderweg

Nadelen:

 • Door de kleine accu kan een plug-in hybride slechts zeer korte afstanden elektrisch rijden
 • De auto is zwaar door de twee aandrijflijnen
 • Door het gewicht van de auto niet zuinig op brandstof

Elektrische auto met range extender

Een elektrische auto met range extender rijdt volledig op stroom. Echter is er wel een groot verschil met een normale elektrische auto. In dit type zit namelijk een kleine brandstofmotor, deze laadt de accu op wanneer die leegt dreigt te raken. Echter heeft deze brandstof motor geen mechanische verbinding met de wielen. Het voertuig zal dus ten alle tijden aangedreven worden door de elektromotor.  Zo kan een reis altijd elektrisch vervolgd worden nadat de elektrische capaciteit op is, omdat deze wordt opgeladen tijdens het rijden.

Voordelen:

 • Korte afstanden kunnen volledig elektrisch worden afgelegd
 • Zuinig door efficiënt gebruik van verbrandingsmotor
 • Snel weer onderweg door tanken

Nadelen:

 • Minder duurzaam dan volledig elektrische auto
 • Relatief duur door middelgrote accu en verbrandingsmotor

Volledig elektrische auto

De naam zegt het eigenlijk al, een volledig elektrische auto heeft uitsluitend een elektrische motor. Een volledig elektrische auto maakt dus op geen enkele manier gebruik van brandstof. Er kan ook op geen enkele manier brandstof in. Een volledig elektrische auto dient dan ook opgeladen te worden aan een laadpaal, doormiddel van een laadkabel. Omdat deze variant niet op brandstof kan rijden is hij niet geschikt voor hele lange ritten, al wordt dit steeds beter met meer geavanceerde technologie. Voor woon-werk verkeer is een elektrische auto wél ideaal.

Voordelen:

 • Geen motorgeluid
 • Geen directe CO2 en stikstof-uitstoot

Nadelen:

 • Relatief duur
 • Door laden minder snel weer onderweg
 • Beperkte actieradius

Rijlessen nemen in een elektrische auto

De auto van de toekomst die steeds meer gezien wordt

Elektrische auto’s in 2021 zijn helemaal in. Ook steeds meer rijscholen schaffen elektrische auto’s aan voor hun leerlingen om in te lessen. De Polestar 2 is zo een auto uit de topklasse die door rijscholen wordt ingehuurd. Maar ook zelfs Tesla’s en de Volkswagen ID.3 en ID.4 zijn onderdeel van rijschoolhouders.

Deze auto’s hebben geen schakelbak meer waardoor je standaard automatisch les neemt. Je hoeft dus alleen gas te geven, te remmen en te sturen. Dit maakt het makkelijker om op het andere verkeer te letten en te anticiperen. Tevens hoef je niet te tanken maar kunnen deze auto’s aan (snel)laders worden gelegd die bij ieder tankstation te vinden zijn.

Het rijbewijs in een elektrische auto valt onder de “automaat” categorie. Je mag dus met dat rijbewijs niet in een handgeschakelde auto rijden. Hiervoor dien je dan nog praktijklessen te volgen en af te rijden in een schakelauto. Elektrische auto’s zijn namelijk allemaal automatisch. Tevens vraagt schakelen meer vaardigheden en kan voor beginners nogal lastig zijn om onder de knie te krijgen. Ook afrijden is moeilijker dan in een automaat.

Rijles in elektrische auto

De prijzen voor elektrisch rijden zijn hetzelfde als automaat lessen. Elektrische auto’s in 2021 worden de komende jaren steeds meer ingezet door rijscholen. Dit wordt namelijk de auto voor de toekomst. De Polestar 2 is een van de meest innovatieve auto’s op dit moment en ook een van de meest duurzame elektrische auto’s die je in de toekomst vaker zult tegenkomen. In 2030 wil men alle auto’s namelijk elektrisch hebben.

Het automaat rijbewijs is daarom steeds normaler. Schakelauto’s waaronder gas, diesel en benzine auto’s gaan er namelijk helemaal uit op ten duur. Dit geldt ook voor automaten die op brandstof rijden. Alle rijscholen hebben op ten duur ook alleen maar elektrische auto’s.

Rijles in een elektrische auto gaat hetzelfde als in een automaat. Alle regels blijven hetzelfde. Afhankelijk van het merk en model werkt soms de bediening anders. Veel elektrische auto’s beschikken over een automatische schakeling aan het stuur in plaats van in het midden tussen de twee voorstoelen.

Hier schakel je aan het stuur dus in of je vooruit of achteruit rijdt of de auto in de parkeer stand zet. De rest werkt automatisch. Ook zijn veel elektrische auto’s zeer ruim. Veel hebben meer beenruimte zowel voor als achter en een computerscherm als dashboard.

Wanneer hebben voetgangers voorrang?

Als autorijder krijg je met veel verschillende soorten mensen te maken die zich op diverse manieren voortbewegen in het verkeer. Zo is een voetganger een persoon die deel uitmaakt van het verkeer omdat hij zich te voet verplaatst. Onder voetgangers worden ook mensen verstaan die met een fiets of brommer aan de hand over straat lopen of iemand die zich met een step of skateboard verplaatst. Wanneer heeft een voetganger voorrang en zijn er uitzonderingen? Om hier antwoord op te kunnen geven moet je namelijk weten dat de regels voor voorrang bij voetgangers niet altijd gelijk zijn aan de algemene geldende voorrangsregels. Wanneer hebben voetgangers voorrang en in welke situaties niet?

Situaties waarin een voetganger voorrang heeft

Zoals gezegd gaan de algemeen geldende voorrangsregels niet altijd op voor een voetganger. Dit komt omdat een voetganger wel aan het verkeer deelneemt, maar geen bestuurder is. Dit verschil zorgt ervoor dat een bestuurder soms geen voorrang hoeft te geven aan een voetganger als deze zijn weg kruist. Wanneer hebben voetgangers voorrang? Bijvoorbeeld in de situatie waarin recht doorgaand verkeer op dezelfde weg voor gaat. In deze situatie moet je als bestuurder aan al het verkeer dat rechtdoor gaat op dezelfde weg voorrang geven. Loopt er een voetganger die rechtdoor moet? Dan moet je hem voorrang geven. 

Er zijn daarnaast nog andere situaties waarin voetgangers voorrang hebben. Bijvoorbeeld als je een uitrit verlaat, een inrit inrijdt of als je een bijzondere manoeuvre uitvoert. In al deze genoemde gevallen moet je een voetganger voorrang geven. Staat er een voetganger bij het zebrapad op het punt om over te steken? Ook dan moet je hem voorrang geven.

Rechts krijgt voorrang en verkeer op voorrangswegen

Eén van de algemene voorrangsregels is dat verkeer van rechts voorrang krijgt. Naast deze regel bestaan er ook voorrangswegen. Wanneer hebben voetgangers voorrang op een voorrangsweg? Het antwoord daarop is: nooit. De regels over voorrangswegen gaan namelijk over bestuurders en zoals eerder uitgelegd is een voetganger geen bestuurder. Rijd je dus met je auto over een voorrangskruispunt of een voorrangsweg, dan moet je alle andere bestuurders voorrang geven, maar dat hoeft niet voor een voetganger. Op een gelijkwaardige kruising geldt de algemene regel dat alle bestuurders van rechts voorrang krijgen. Komt er een fietser of een auto van rechts? Dan moet je deze voorrang geven. Komt er een voetganger van rechts op een gelijkwaardig kruispunt? Dan moet hij even wachten met oversteken. Knoop deze regels in je hoofd en dan weet je precies wanneer voetgangers voorrang hebben.

Achteruit inparkeren: hoe doe je dat (ook alweer) precies?

Het is één van die vaardigheden die je als automobilist zeker in de vingers moet zien te krijgen: achteruit inparkeren. Iedereen komt immers vaker in zijn leven in situaties dat er weinig parkeerplekken zijn. Maar je wil wel heel graag je auto kwijt, en het liefst snel. Beheers je het achteruit inparkeren met de auto na het behalen van je rijbewijs nog niet helemaal? Of rijd je al langer auto, maar ben je er onzeker over? Volg dan onze tips, en voer ze in de praktijk uit door een paar keer te oefenen. Waarom? Omdat je beter overzicht hebt, en daardoor de kans op schade een stuk kleiner is.

Tip 1: zoek een goeie plek

Bepaal waar je achteruit gaat fileparkeren, zoals het ook wel wordt genoemd. Hoe vaker je achteruit inparkeert, hoe beter je weet hoeveel ruimte je nodig hebt, en welke draaicirkel jouw auto heeft. Check ook of je er mag parkeren, of je er geen vergunning voor nodig hebt en of het geen invalidenparkeerplaats is. Laat ander verkeer passeren en kies een rustig moment om je parkeermanoeuvre in te zetten.

Tip 2: rijd eerst vooruit

Rijd eerst door tot je ter hoogte van de auto staat, waar achter je wil achteruit inparkeren (ietsje verder mag ook), op ongeveer 50 centimeter afstand. Kijk goed om je heen, in alle spiegels en natuurlijk over je schouder. Ander verkeer heeft immers voorrang.

Tip 3: rijd nu achteruit

Zet jouw auto in z’n achteruit en rijd recht achteruit, tot het moment dat jouw achterbank zich ter hoogte van de achterkant van de auto naast je bevindt. Blijf ook nu steeds om je heen kijken, via de spiegels en weer over je schouder.

Tip 4: draai in

Op dat moment draai je in en rijd je dus schuin de gekozen parkeerplek in, totdat jouw achterband op zo’n 30 centimeter van het trottoir is (deze inschatting leer je door ervaring).

Tip 5: draai terug

Nu draai je je stuur terug en parkeer je dus de voorkant van je auto geleidelijk in. Als het goed is, sta je nu keurig geparkeerd en is jouw inparkeren met de auto dus gelukt!

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Iedereen weet dat goed voorbereid op examen gaan belangrijk is. Daarom is het verstandig om rekening te houden met de tips die de kans van slagen flink vergroten. Maak gebruik van deze handige tips om ook zorgeloos je examen voor je toekomstige rijbewijs in te gaan!

Je rijexamen goed oefenen

Dit klinkt als een open deur, maar je rijexamen oefenen is een aanrader, want dit voorkomt het maken van onnodige fouten. Er zijn verschillende manieren om je rijexamen te oefenen. Dit doe je natuurlijk al tijdens je rijlessen, maar het kan ook goed zijn om het boek voor het oefenen van je theorie-examen er nog eens bij te pakken zodat de regels fris in je hoofd zitten.

Kies voor het juiste tijdstip

Het is belangrijk om een goede dag en tijdstip te kiezen voor het afrijden. Je hebt dit natuurlijk niet altijd zelf voor het kiezen, maar je kunt natuurlijk altijd aangeven wanneer dit het beste uitkomt. Dit geldt overigens ook voor de theorie. Kies een tijdstip dat goed bij je past, bijvoorbeeld op een vrije dag, of in de ochtend wanneer je dan op zijn scherpst bent.

Zorg dat je goed uitgerust bent

Zorg dat je de avond vooraf op tijd naar bed gaat en zo op de belangrijke dag goed bent uitgeslapen. Voorkom alcoholgebruik of een avond stappen voor dit belangrijke moment. Zorg er ook voor dat je optimaal gebruik hebt gemaakt van een serieuze voorbereiding. Dit voorkomt stress. Oefening baart kunst, zet je beste beentje voor. Ga vol zelfvertrouwen het examen tegemoet en de kans om te slagen neemt toe! Een proefexamen voor je rijbewijs op korte termijn voor je echte examen kan daarbij ook helpen. Vraag ernaar bij je rijinstructeur.

Kennis is macht

Zorg dat je goed voorbereid bent op zowel theorie als praktijk! Goed geïnformeerd zijn over rijlessen en rijexamen tips is een slimme zet. De kans van slagen ligt voor 99% in eigen handen. Lees ook zoveel mogelijk artikelen voor een extra goede voorbereiding, dit helpt zeker.  Een proefexamen rijbewijs oefenen helpt iedereen en is gemakkelijk mogelijk. Door te leren uit boeken kun je snel beschikken over de benodigde kennis. Combineer dit met online oefenen en proefexamens doen. Hoe meer proefexamens je volgt, hoe beter je voorbereid bent op moeilijke situaties!

Zie vol zelfvertrouwen het examen tegemoet

Denk er ook aan op de dag van het examen niet gespannen te zijn, zie dit moment zelfverzekerd en gerust tegemoet. Voor zorgen maken is het te laat op het moment van het examen. Je kunt het!

Met behulp van  bovenstaande tips voor het behalen van het autorijbewijs maakt het dit waarschijnlijk een stuk gemakkelijker. Wie zich echt verdiept in de belangrijkste zaken rondom het theorie- en praktijkgedeelte, weet wat er verwacht kan worden. Ga dus ook goed voorbereid je examen in!