Alles wat je nodig hebt als je een auto gaat huren op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is een populaire luchthaven in Nederland, vooral voor reizigers die de regio Noord-Brabant willen bezoeken. Een auto huren op de luchthaven is hierbij dan al snel een handige optie voor reizigers om de omgeving op hun gemak te verkennen. Echter voordat de autohuur op Eindhoven Airport de auto aan je overhandigt, moet je hen ook de nodige informatie geven. Daarom vind je hieronder een overzicht van de dingen die je nodig hebt als je een auto gaat huren.

Geldig rijbewijs

Een geldig rijbewijs is de belangrijkste vereiste om een auto te kunnen huren op Eindhoven Airport. Dit is het belangrijkste document dat je nodig hebt om een auto te besturen. Zorg er daarom voor dat je jouw rijbewijs bij je hebt en dat deze geldig is voor de duur van je huurperiode. Mocht je een buitenlands rijbewijs hebben, controleer dan of deze wordt erkend in Nederland. Zonder rijbewijs heb je namelijk geen bewijs van jouw rijvaardigheden en zal de autohuur jou dan ook niet hun auto’s toevertrouwen.

Creditcard

Een ander belangrijk iets om mee te nemen is een creditcard. Zonder creditcard kan je namelijk vaak geen auto huren. Het is namelijk belangrijk om te weten dat de meeste autoverhuurbedrijven geen andere betalingsmethodes accepteren. Een creditcard is nodig voor de borg en eventuele extra kosten die kunnen ontstaan tijdens de huurperiode. Zorg ervoor dat je voldoende krediet hebt op je creditcard om de borg te kunnen betalen en vergeet deze dan ook zeker niet in je portemonnee te stoppen zodra je naar het verhuurbedrijf gaat.

Identiteitsbewijs

Een identiteitsbewijs, zoals een paspoort of een nationale identiteitskaart, is nodig om jezelf te identificeren bij het ophalen van de huurauto. Dit document dient ter verificatie van je persoonlijke gegevens, zoals je naam en adres. Ook biedt dit identiteitsbewijs de mogelijkheid om te voldoen aan de leeftijdseis. De leeftijdseis voor het huren van een auto kan per verhuurbedrijf verschillen. In de meeste gevallen moet je ten minste 21 jaar oud zijn om een auto te huren. Sommige verhuurbedrijven stellen echter hogere leeftijdsgrenzen en/of vereisen dat de bestuurder een rijbewijs heeft voor een bepaalde periode. Controleer dit dus even goed van te voren!

 

Zodra je alle bovenstaande documentatie op orde hebt, zal niks jou meer in de weg staan en kan je gemakkelijk een auto huren op Eindhoven Airport. Na het afsluiten van een verzekering kan je dan ook snel de weg op en Nederland verkennen.