Rijlessen nemen in een elektrische auto

De auto van de toekomst die steeds meer gezien wordt

Elektrische auto’s in 2021 zijn helemaal in. Ook steeds meer rijscholen schaffen elektrische auto’s aan voor hun leerlingen om in te lessen. De Polestar 2 is zo een auto uit de topklasse die door rijscholen wordt ingehuurd. Maar ook zelfs Tesla’s en de Volkswagen ID.3 en ID.4 zijn onderdeel van rijschoolhouders.

Deze auto’s hebben geen schakelbak meer waardoor je standaard automatisch les neemt. Je hoeft dus alleen gas te geven, te remmen en te sturen. Dit maakt het makkelijker om op het andere verkeer te letten en te anticiperen. Tevens hoef je niet te tanken maar kunnen deze auto’s aan (snel)laders worden gelegd die bij ieder tankstation te vinden zijn.

Het rijbewijs in een elektrische auto valt onder de “automaat” categorie. Je mag dus met dat rijbewijs niet in een handgeschakelde auto rijden. Hiervoor dien je dan nog praktijklessen te volgen en af te rijden in een schakelauto. Elektrische auto’s zijn namelijk allemaal automatisch. Tevens vraagt schakelen meer vaardigheden en kan voor beginners nogal lastig zijn om onder de knie te krijgen. Ook afrijden is moeilijker dan in een automaat.

Rijles in elektrische auto

De prijzen voor elektrisch rijden zijn hetzelfde als automaat lessen. Elektrische auto’s in 2021 worden de komende jaren steeds meer ingezet door rijscholen. Dit wordt namelijk de auto voor de toekomst. De Polestar 2 is een van de meest innovatieve auto’s op dit moment en ook een van de meest duurzame elektrische auto’s die je in de toekomst vaker zult tegenkomen. In 2030 wil men alle auto’s namelijk elektrisch hebben.

Het automaat rijbewijs is daarom steeds normaler. Schakelauto’s waaronder gas, diesel en benzine auto’s gaan er namelijk helemaal uit op ten duur. Dit geldt ook voor automaten die op brandstof rijden. Alle rijscholen hebben op ten duur ook alleen maar elektrische auto’s.

Rijles in een elektrische auto gaat hetzelfde als in een automaat. Alle regels blijven hetzelfde. Afhankelijk van het merk en model werkt soms de bediening anders. Veel elektrische auto’s beschikken over een automatische schakeling aan het stuur in plaats van in het midden tussen de twee voorstoelen.

Hier schakel je aan het stuur dus in of je vooruit of achteruit rijdt of de auto in de parkeer stand zet. De rest werkt automatisch. Ook zijn veel elektrische auto’s zeer ruim. Veel hebben meer beenruimte zowel voor als achter en een computerscherm als dashboard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *