Dit zijn de voordelen van financial leasen

Bij financial lease maak je gebruik van een auto terwijl deze langzaamaan van jou wordt. Je betaalt hiervoor geld aan het bedrijf waarvan jij de auto leaset en wanneer het volledige bedrag is afgelost, is het jouw auto. Het is vooral fijn dat je maandelijks kunt betalen voor de auto waar je in rijdt. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je meer vaste lasten zult hebben. Daarom is het slim om goed na te denken voordat je een financial leasecontract afsluit. Weeg de voor-en-nadelen tegen elkaar af en maak dan de keuze die jou het best lijkt.

Financial leasen als ondernemer

Er zijn een hoop ondernemers die ervoor kiezen om financieel te leasen. Als ondernemers bijvoorbeeld van plan zijn een bedrijfsauto aan te schaffen, kunnen zij voor financial lease kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan volkswagen financial lease waarmee je komende jaren overal heen kunt voor je bedrijf. Het grootste voordeel hieraan is dat je bij een grote aankoop niet in één keer een groot deel van je vermogen kwijt bent. Je kunt je uitgaven verdelen over een langere periode en als bedrijf zal je in deze periode genoeg geld verdienen om de financial lease eenvoudig af te kunnen betalen in de toekomst. Er zal zo meer geld over blijven om te investeren in andere dingen, zoals het produceren van producten die je kunt verkopen zodat je winst kan maken.

Met financial lease kun je tot wel 100 procent van je aanschafwaarde financieren. Je houdt zo als bedrijf een hogere liquiditeit omdat je geen financiële reserves hoeft aan te kaarten. Omdat het bedrijfsmiddel dat je aanschaft met de financial lease het onderpand is van je lease, houd je je overige zekerheden beter vrij. Deze kun je vervolgens gebruiken om andere toekomstige investeringen te betalen.

Het berekenen van een financial lease

Je financial lease berekenen kun je tegenwoordig eenvoudig online doen. Bij financial lease wordt je de mogelijkheid geboden om in verschillende termijnen te betalen. Je betaalt hierbij wel een extra bedrag om de betaling later te voltooien. Er zal rente worden toegevoegd aan het bedrag waarvoor je een financial lease hebt afgesloten. Voor veel bedrijven zijn deze extra kosten het waard om meer te vermogen te behouden op dit moment. Echter kun je na het doen van een aantal berekeningen er ook achter komen dat het toch verstandiger is om direct het hele aanschafbedrag te betalen. Toch wordt financial lease erg aangeraden door diverse ondernemers. Het is de perfecte manier om direct te kunnen genieten van je auto, terwijl deze – net als bij de hypotheek van een huis – langzaamaan van jouw wordt.

Als jij een hoge liquiditeit en ruimte voor investeringen hebt zul je door direct te betalen een hogere contante waarde hebben. Door uit te rekenen wat je kwijt zal zijn bij het afsluiten van financial lease en dit te vergelijken met de directe aanschafprijs zul je een redelijke indicatie krijgen van de extra kosten die je maakt. Deze extra kosten zullen je misschien niet aanstaan als je er zo naar kijkt, maar het extra geld wat jij op dat moment in je zak houdt kun je misschien wel in iets investeren wat een stuk winstgevender is. Zo kun jij door wat geld extra te betalen alsnog een hoop geld besparen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *