Brommer rijles

Ben je het zat om telkens op de fiets te stappen en nat te regenen als het weer eens slecht weer is in Nederland, maar ben je nog niet oud genoeg om op te mogen voor je autorijbewijs, dan is wellicht een brommer of scooter rijbewijs wel iets waar jij voorlopig mee vooruit kunt.

Scooterrijles: Vanaf je 15,5e jaar mag je namelijk al op voor het theorie examen voor je brommer en of scooter. Als je 16 geworden bent mag je met bromfiets de weg op en brommer rijlessen volgen. Nadat je het theorie en praktijk gedeelte met goed vervolg hebt afgerond, kun je vanaf dan met je eigen scooter de weg op en kun je je fiets laten staan.

Als je een motor of autorijbewijs hebt, hoef je geen examen af te leggen. Je motor of autorijbewijs geldt namelijk ook als geldig AM rijbewijs (voor snorfiets, scooter, brommer of brommobiel).

Scooterrijbewijs in 1 dag

Heb je weinig tijd of wil je gewoon snel je rijbewijs halen? Dan is een scooterrijbewijs-in-1-dag wellicht de beste optie. Binnen een dag behaal je dan het rijbewijs met praktijkexamen in één dag. Voordat je mee mag doen met het praktijkexamen, dien je vanzelfsprekend wel eerst nog je theorie te behalen.

Tijdens je brommer rijlessen ga je samen met een groep (of met een privéles) en rij-instructeur in de praktijk deelnemen aan het verkeer. Hier leer je om te gaan met dagelijkse verkeerssituaties en hiernaar te handelen. Aan het eind van de dag kun je dan zelfstandig en verantwoordelijk door het verkeer voortbewegen.

In Nederland zijn veel rijscholen waar je je scooter rijles kunt volgen. Kijk vooral in je eigen omgeving welke rijscholen een goede beoordeling hebben gekregen, zodat je de juiste beslissing neemt en de juiste tips en aanbevelingen krijgt om veilig in het verkeer te kunnen acteren.